Khenchen Sherab 80 jaar
Zondagmorgen hebben we een schitterend langleven puja gedaan voor Khen Rinpoche. Khenpo Tashi heeft gedurende de voorafgaande dagen samen met de twee andere monniken vele rituelen uitgevoerd ter voorbereiding op deze lang leven puja.
Het was een indrukwekkende bijna drie uur durende puja, die begon met een traditioneel onthaal van Khen Rinpoche met muziek en baniers.
Tijdens de puja werden aan Khen Rinpoche diverse cadeau’s overhandigd.
Allereerst drie schitterende beelden van de drie lang leven boeddha’s, namelijk Witte Tara, Ushnisha Vijaya en Ayuttara.
Vervolgens 1.642.000 mantra’s van de Witte Tara, speciaal voor Khen Rinpoche gebeden door zijn vele leerlingen.
Tevens diverse lang leven rituelen en een Mahakalapuja, die de komende maand in het hoofd Sakyaklooster in Tibet gehouden zullen worden.
Na de puja sprak Khen Rinpoche zijn dank uit aan iedereen en wenste ieder van ons een lang leven.
Tijdens het weekend van 17 – 18 september 2011 hebben we de 80e verjaardag van Khen Rinpoche gevierd in het Europese Sakyacentrum te Kuttolsheim.
Als gewoonlijk heeft Khen Rinpoche ons leringen gegeven, maar daarnaast hebben we met z'n allen gewoon een heerlijk feest gevierd.

Er waren vele leden van het Sakyacentrum te Kuttolsheim aanwezig maar ook alle andere centra van Khen Rinpoche waren goed vertegenwoordigd. Daarnaast was ook Khenpo Tashi, vergezeld door twee monniken uit Rikon, aanwezig. Zo was er een internationaal gezelschap van ongeveer 90 personen bijeen om deze dag tot een speciale gebeurtenis te maken. Heel bijzonder!
De zaterdagavond begon met diverse Tibetaanse optredens door leden van het Europese sakyacentrum. Zeer kleurrijk en zeer vrolijk. Een lust voor oog en oor. Hierna werd er een fantastische Tibetaanse maaltijd geserveerd, bereid door de familie van Khen Rinpoche. Natuurlijk ontbraken de heerlijke huisgemaakte momo’s niet. Een vrolijke noot door de Nederlandse groep met 'Tulpen uit Amsterdam' en diverse Nederlandse verjaardag liedjes zette iedereen aan tot meezingen en werd spontaan gevolgd door nationale verjaardag songs uit de andere aanwezige landen.
Khen Rinpoche zat echt te genieten! De avond werd afgesloten met een film ‘Life stories’ van Khen Rinpoche, speciaal voor deze gelegenheid samengesteld door Jo Serra.
 
Tulpen uit Amsterdam
Kado's voor Khen Rinpoche
Aanbieden offergaven
Na de middagleringen was het tijd om afscheid te nemen van Khen Rinpoche en alle andere aanwezigen. Het was een geweldig en zeer indrukwekkend weekend.
Komische act met dansende mannen
Ook een draak was aanwezig
Shaolin zwaardvechtster geeft demo
In afwachting van de jarige
Khen Rinpoche geniet van de show
Het feest start met een rustige dansgroep
Klik hier voor meer foto's
varja.gif

Stichting Sakya Thegchen Ling

Terug naar de vorige pagina